Wszyscy turyści jednego szlaku

Cytra


po co staremu te garście leków
nie pomogą na sto chorób naraz

 

nie zmniejszą traumy odchodzenia
to czekanie uśmiechy politowania

 

po co takie kulą podparte życie
toczące się ostatnią drogą

 

po bruku 
niemoc prowadzi zgarbiony czas

 

sto lat to złe życzenia

 

Oceń ten tekst
Cytra
Cytra
Wiersz · 21 listopada 2020
anonim
  • brajan
    A całe życie w nienawiści strzeliło jak z bata...

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Mithril
    "sto lat to złe życzenia"

    ...ano(!) z kontekstu wynika sadystyczne: "a męcz się!"

    - eutanazja winna być tak dostępna jak COVID-19

    · Zgłoś · 3 lata temu