ery

Jacek JacoM Michalski

lodowiec wykrzywia usta

pełne piachu po zmierzchach

opowiada głazami historię

żłobi koryta rzek

 

to tylko czas albo kawalkada miejsc

tam powstanie miasto i muzeum

komuś się będzie wydawać

że panuje nad słońcem

 

w pół drogi donikąd

doprowadzą odmrożone stopy

niewolnicy i buldożery

woda czyni cuda

wewnątrz lodowca wszyscy są równi

wiara która dawno odparowała

zastanie między jednym a drugim

 

rozbłyskiem

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 22 listopada 2020
anonim
  • Mithril
    ...nie tą razą

    · Zgłoś · 3 lata
  • marzena
    dobre zakończenie, mam nadzieję, że to prawda

    tylko czasem brakuje sił, wiem już dlaczego warto wierzyć :-)
    nawet jeśli rozbłysk ma trwać tylko sekundę...

    · Zgłoś · 3 lata