czas zmienia nas w kamienie

Yaro

na nowo wyrosnę wczesną wiosną 
będę kwiatem z koroną

o zapachu konwalii

 

natchniony jak anioł z bosymi stopami
dotknę lekko wargami kropel rosy
by nie uschnąć koło północy

 

wśród innych kwiatów jestem uroczy
tylko te smutne oczy
zdradzają prawdę

co w duszy

 

żółknę wczesną jesienią
zamieram
pozostawiam zapach w pamięci
pozostawiam nasiona

w glebie twardej jak twoje kamienne serce

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 22 listopada 2020
anonim
  • victor51
    żółknę wczesną jesienią/zamieram/pozostawiam zapach w pamięci/pozostawiam nasiona/w glebie twardej jak twoje kamienne serce
    Bardzo interesujący fragment :-))

    · Zgłoś · 3 lata temu