Literatura

czas zmienia nas w kamienie (wiersz)

Yaro

na nowo wyrosnę wczesną wiosną 
będę kwiatem z koroną

o zapachu konwalii

 

natchniony jak anioł z bosymi stopami
dotknę lekko wargami kropel rosy
by nie uschnąć koło północy

 

wśród innych kwiatów jestem uroczy
tylko te smutne oczy
zdradzają prawdę

co w duszy

 

żółknę wczesną jesienią
zamieram
pozostawiam zapach w pamięci
pozostawiam nasiona

w glebie twardej jak twoje kamienne serce


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
victor51 25 listopada 2020, 13:28
żółknę wczesną jesienią/zamieram/pozostawiam zapach w pamięci/pozostawiam nasiona/w glebie twardej jak twoje kamienne serce
Bardzo interesujący fragment :-))
przysłano: 22 listopada 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca