Bałwan…

Konrad Koper

Złożony jest ze śnieżnych kul.

Ma krzywy i zadarty nos,

z nieforemnego kijka.

Jego uśmiech jest złośliwy.

Zamiast serca posiada

grudy lodu i kamienie.

 

Bałwan wzywa grudzień, chociaż

nie mówi żywym językiem.

Może jest on mową zimy.

 

Przeraża go wiosenna pieśń,

pierwsze nuty śpiewa luty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 24 listopada 2020
anonim
  • marzena
    Konrad sorry ale wolę jak bałwan ma nos z marchewki.

    · Zgłoś · 3 lata
Usunięto 1 komentarz