Literatura

kosz pełen ziarna (wiersz)

Irena Świerżyńska

och - ta kura i te jajka

 

dziś

na tronie dumna siedzi

ciepłem jaja tuli w koszu pełnym 

wiary nowej

 

będą - moje

małe śliczne żółte i radość

i bieg

i troska

 

a - za chwilę czas podniesie

piórka w górę i grzebień urośnie wysoki

pokaże horyzont ciekawy

i same staną loki

 

tam  -  za bramą pole duże

pukaj

szukaj 

 

tam - być może

 

rośnie ziarno tobie

 

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 listopada 2020 (historia)

Inne teksty autora

Och - te muchy...
Irena Świerżyńska
Kto ma jeszcze...
Irena Świerżyńska
przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
brzegi dwa
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca