kosz pełen ziarna

Irena Świerżyńska

och - ta kura i te jajka

 

dziś

na tronie dumna siedzi

ciepłem jaja tuli w koszu pełnym 

wiary nowej

 

będą - moje

małe śliczne żółte i radość

i bieg

i troska

 

a - za chwilę czas podniesie

piórka w górę i grzebień urośnie wysoki

pokaże horyzont ciekawy

i same staną loki

 

tam  -  za bramą pole duże

pukaj

szukaj 

 

tam - być może

 

rośnie ziarno tobie

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 25 listopada 2020
anonim