( Nie ) komunikacja

Wiesława

 

Strumyk niedopowiedzeń

między nami popłynął

maleńką uwagę

zawierał

 

w rzekę ukrytej pretensji

później się zamienił

i wody wciąż

nabierał

 

za naszym przyzwoleniem

jezioro obojętności

powstało

 

morze niezrozumienia

było przyczyną

oddalenia

 

przeogromny ocean

wzajemnego żalu

rozdzielił nas

na zawsze

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Wiesława
Wiesława
Wiersz · 25 listopada 2020