Woda…

Konrad Koper

Powtarza niewiernie nuty :

księżyca, gwiazd, chmur…

Jest bezkresna i posiada zmarszczki.

 

Nad nią krąży mój duch.

Czai się też lęk.

 

Woda budzi śpiącą wyobraźnię.

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 26 listopada 2020
anonim