teraz trzeba spadać

Irena Świerżyńska

anielską duszę nosisz i jest

świat duchem bliski

 

tak

myślałeś lata całe

a - dziś gładzisz odciski

 

serce ciche nuty nosi i ciepło

jeszcze hojnie płynie

koleiny suszy

 

każde sięga wyżej

wyżej

 

a - gdzie 

ręce szybkie i wir własny

może

trochę niższy

 

tylko  -  nie mów spadaj

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 28 listopada 2020
anonim