Kim ty jesteś kobieto

Cytra

 
Jestem aktorką, od dramatu do groteski.
W krzywym lustrze cieniem.
Charakterem w masce.
Śmiechem zastygłym w przerażeniu.
Sercem drgającym w twej ręce.
Pięknem.
Zwykłym człowiekiem z błędami.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Cytra
Cytra
Wiersz · 29 listopada 2020
anonim