Lustro

Konrad Koper

Zwierciadło odbija

planety i gwiazdy

dokładnie i mocno.

Pełne jest złotego

blasku ,przeraża mnie.

 

Odwracam me oczy…

 

Gdy znowu spoglądam,

widzę dobrą, ludzką

 i nieco skromną twarz.

 

Wyczuwam energię.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 29 listopada 2020
anonim