prawda często jest gorzka

Irena Świerżyńska

czy dam radę jeszcze

przełknąć i ten  -  świeży i cierpki

kamień

 

słodko  

szeptała wiara

a - ja uwierzyłam

 

był stół i toast gorzko

i gorzko

 

wróciło

pod skórą

 

nić pajęcza smaki przewróciła

czortem doprawiła

 

oj  - nie takie kroki

i nie ta aleja

 

coś - źle zmierzyłeś

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 1 grudnia 2020
anonim