pobocze

Jacek JacoM Michalski

na okładce płyty

prowadzi dziecko za rękę

bardziej kiedyś niż tam

noc zawsze bliska

nie zapada na zdjęciu

nawet kiedy gaśnie światło

 

myślę sobie

że teraz mam teraz

jedynie tylko to

rzeka wciąż inna choć ta sama

więc wchodzę i zawracam

ciągle i ciągle w nigdziebądź

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 1 grudnia 2020
anonim