z wiatrem

Irena Świerżyńska

ot -  tak sobie - bez planu spadła

prosto z nieba kula pełna lotu 

 

nie było wichury tylko błękit cichy

dodał szczyptę puchu 

i sypie

 

czyżby 

fala ciepła z duchem jasności 

tamte wióry do diabła  wyniosła

 

i pianę

rozpyliła wiatrem

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 4 grudnia 2020
anonim