Literatura

szarości w myślach szarości w duszy (wiersz)

Andrzej Feret

szarości w myślach szarości w duszy*


nastawię cóż dzisiaj … film dla ciebie
rankiem spytam o recenzję … cicho
i nie będzie stypy za cholerę
jedno nazwisko

rankiem zapytasz co jeszcze pragniesz
i czy dzisiaj było ciepłe łóżko
i zapytasz jeszcze śmiechem swadnie
tak przekornie jak

byś miała schrupać raz jeszcze jabłuszko
gdy okroisz skórkę i wyciśniesz
moje soki i wylejesz w wiśnie
i paluszki zmoczysz

ja pamiętać będę że nie wszystko
było przemoczone wiemy czego
można jeszcze czekać aby znowu
aby kiedy tylko chcemy buzi

znów przemoknąć w dobrych mokrych chwilach
że bez parasola można marzyć
chadzać w deszczu nagie wiśnie zrywać
i sok z gruszki pić

w bezprzykładny klaps!

byś miała chrupać raz jeszcze jabłuszko
gdy obrywasz skórkę i wyciskasz
moje soki i wylewasz w wiśnie
i paluszki zmaczasz

a to nie wszystko …

 

Andrzej Feret

 

* Miladora - Altanka-Kołysanka

 


przysłano: 5 grudnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca