z pustego stołu

Irena Świerżyńska

ktoś rozpędził swoje żądze

i zagarnął twoje  

 

krótko

bawił się -  jak pies łasy

na zabawki cudze

 

i -  dziś

kamień tłucze i pazur ćwiczy

i  -  grabi do siebie

do siebie

 

i jeszcze ogon do góry

zobacz - jaki ważny

czeka

 

i gdzie te kości i datki

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 5 grudnia 2020
anonim