nagroda

Yaro

w niebie nagroda
dla ludzi dobrych

o przezroczystych sumieniach

nie dla tych co w garniturach

a ręce w kieszeniach


w krawatach do samej ziemi
stawiają kołnierze na przystankach

patrzą na innych jak na zwierzę 


nie dla kochanków w delegacjach
szukających marzeń sennych i zwierzeń

spłukują bez ustanku w ustach z nasieniem

 

w nagrodę wierzę
przeliczę krzesła w niebie

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 5 grudnia 2020
anonim