w kole bez korony

Irena Świerżyńska

tyle gwiazd na niebie

może jest i tobie bliska

 

może  - gdzieś nuci

i śpiewa

 

cztery kąty trochę ciasno

duch unosi

 

i do lotu skrzydła podniesie

pogoni

 

i dalej kołem zakręci

 

tu - bez tła w koronie

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 6 grudnia 2020
anonim