oj tam oj tam

Jacek JacoM Michalski

dwa tłumy mniejszy i większy

jeden taki a drugi tak samo inny

dwa tłumy większy i mniejszy

można się buntować  przeciwko

naprzeciwko

konformizm jest buntem przed buntem

buntownicy w tłumie

zanim się spostrzegą będą większością

samotność swędzi swobodę

wódka i dialektyka

nie ma do kogo gęby otworzyć

świat stoi otworem

 

jedna wielka dupa

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 6 grudnia 2020
anonim
  • marzena
    Ja pierniczę, kabaret :-)) czy Joanna Kołaczkowska nie powinna skorzystać z Twoich tekstów :-)))

    · Zgłoś · 3 lata