tyle jest poezji w poezji
albo miodu gdziekolwiek
że duszniej i ciemniej
pod każdą z tysiąca i jednej kołder
wygrzebać się
jest zimno bo zima
opowieści kaloryferów
bajki o cieple
bawię się dobrze
wypuszczam natchnienie
na powietrze
;-)
wypuszczone spod kołdry powietrze kojarzy mi się :-)))
już nie mogę :-))))))