Korale

Konrad Koper

Nawlekam korale :

pierwszy biały, kolor pokoju,

drugi zielony, barwa przyrody,

trzeci czerwony, przypomina różę,

czwarty jaskrawy jest niczym słońce,

piąty ma kolor niebios.

 

Sporządzony naszyjnik ofiaruję tobie.

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 6 grudnia 2020
anonim