Korale

Konrad Koper

Nawlekam korale :

pierwszy biały, kolor pokoju,

drugi zielony, barwa przyrody,

trzeci czerwony, przypomina różę,

czwarty jaskrawy jest niczym słońce,

piąty ma kolor niebios.

 

Sporządzony naszyjnik ofiaruję tobie.

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 6 grudnia 2020
anonim