Literatura

RAPZABAWKA (wiersz)

Nemo Nihil

 

trochę się bawię - słowem
zaraz odłożę - nie moje
nie chcę na zawsze - stale
zaraz odstawię - jak szopkę

 

trochę się bawię - czasem
potem znów raczej - rzadziej
zdaję se sprawę - trochę
piszę notatki - szczątkowe

 

zdaję tę sprawę - sobie
a gdy mam kaprys - nagram
taka to nawet - rapgra
to bardziej - rapzabawka

 

chcę na wynajem - łatwiej
sprawdzę czy to jest - dla mnie
a tak naprawdę - znasz mnie
chyba się boję - grać w grę

 

resztę mam gdzieś - w notatkach
winne są panie - w żabkach
chowają je - po szafkach
i ty masz mnie - w szufladkach

 

to się pobawię - to zagram
co się pobawię - to moje
no i po sprawie - prawda?
z poważaniem - pozdrawiam!


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 grudnia 2020 (historia)

Inne teksty autora

ZARAZ
Nemo Nihil

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca