przed kamerą

Irena Świerżyńska

towarzystwo z górnej półki

pełnia klasy tyle piękna

on i ona bystra

tylko

wczoraj

trochę zwiędły myśli

 

co - się stało

 

nie to pole

nie ta scena

 

tu bez grzechu migać będzie

głowę suszyć robak w duszy

 

już - wierci dziurę w uchu

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 8 grudnia 2020
anonim