Gdzie się zalogujesz?

Markus

Swary, podziały, kłótnie

Obraz ten widzę co dnia

Polityk, dyrektor, woźna

Jakiś przeklęty koszmar.

Co tu usprawnić można

Gdy nikt się nikogo nie słucha

"Ja moje ja jest ważniejsze"

Słyszę to w mediach co dnia.

Świat już do reszty zwariował

Pora się więc wylogować

I znaleźć przestrzeń dla siebie

Gdzie miłość, szacunek, empatia

Znalazły właściwe miejsce.

Nie chodzi tu o pustynię

Raczej o przestrzeń duchową

Poszukaj jej w algorytmie

"Pokarmem dla niej jest Słowo".

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
Markus
Markus
Wiersz · 9 grudnia 2020
anonim
  • Markus
    Dzięki Yaro, miły jesteś

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Yaro
    Bdb.wiersz:)

    Pozdrawiam druha:)

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Aktywista
    Mithril wczoraj, 14:29 zgłoś"w algotytmie"......................?

    Po co tu jeszcze jesteś czerwony trollu? Jakim prawem oceniasz ludzi? Sam publikujesz gnioty nie warte lektury. W realu znaczysz tyle , co twoje wypociny,czyli zero.

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Mithril
    "w algotytmie"......................?

    · Zgłoś · 3 lata temu