duch jest na twarzy

Irena Świerżyńska

jaki

obraz widzi

 

tylko

rama sama czy horyzont pełen słońca

blasku

 

a - może - głębokie dziury

na piasku

 

ile ucho mierzy

promień krótki długi

 

jeszcze jedna ważna sztuka

którym ciepłem darzy

 

uśmiech miły

czy usta krzywe psują kontur 

twarzy

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 10 grudnia 2020
anonim