jaki
obraz widzi
tylko
rama sama czy horyzont pełen słońca
blasku
a - może - głębokie dziury
na piasku
ile ucho mierzy
promień krótki długi
jeszcze jedna ważna sztuka
którym ciepłem darzy
uśmiech miły
czy usta krzywe psują kontur
twarzy