kiedyś płatki wrócą

Irena Świerżyńska

mama i tata -  pierwsze słowa

i ty nasz

malutki

 

jedna droga czeka razem

życie  - scena  żywa

 

kłębek miękki tuli blisko

śpiewa

tańczy

czyta i tyle trzeba

 

wiara rośnie nić rozwija gładko

wazon pełny pęka z dumy

ty i ono płatki zbiera

 

zbieraj, zbieraj  -  pachnie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 12 grudnia 2020
anonim