Literatura

nie bajka (wiersz)

Mnemo

 

niech nam cel przyświeca

niechże nam aura sprzyja

w cuda niewidy obrodzi

nawet ziemia niczyja

 

 

oto pan antoni.

wciela się w postać pożytecznego.

idioty nikt nie uszanuje. chyba, że przeprowadzi

na drugą stronę, zrobi zakupy, pochwali nowy model

naszego samochodu. sam nie prowadzi i dobrze.

odkąd za brak kondycji

ręce w nysce połamali drzwiami,

tak już się w głowie poskładało.

 

właśnie przydomowy trawnik podlewa.

nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to,

że mamy późną jesień a i dom nie jego.

 

 

 

 


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Aktywista
Aktywista 22 lutego 2021, 12:31
stać cię jeno na idiotyczne insynuacje, a rozumu brak
przysłano: 12 grudnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca