nie bajka

Mnemo

 

niech nam cel przyświeca

niechże nam aura sprzyja

w cuda niewidy obrodzi

nawet ziemia niczyja

 

 

oto pan antoni.

wciela się w postać pożytecznego.

idioty nikt nie uszanuje. chyba, że przeprowadzi

na drugą stronę, zrobi zakupy, pochwali nowy model

naszego samochodu. sam nie prowadzi i dobrze.

odkąd za brak kondycji

ręce w nysce połamali drzwiami,

tak już się w głowie poskładało.

 

właśnie przydomowy trawnik podlewa.

nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to,

że mamy późną jesień a i dom nie jego.

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Mnemo
Mnemo
Wiersz · 12 grudnia 2020
anonim
  • Aktywista
    stać cię jeno na idiotyczne insynuacje, a rozumu brak

    · Zgłoś · 3 lata temu