proste jak drut
pieje i niesie bez nut
kogut nie chodził do szkoły
z doliny na płot przeskoczył
ot - tak
budzi do życia
masz - daj
ogrzej jak but
dodaj jeszcze ciepła z duszy
nuty się znajdą przy drodze
same
kiełki już są
urosną
i duch pod nieba poniesie