z kogutem w tle

Irena Świerżyńska

proste jak drut

 

pieje i niesie bez nut

kogut nie chodził do szkoły

 

z doliny na płot przeskoczył

ot - tak 

 

budzi do życia

masz - daj

 

ogrzej jak but

dodaj jeszcze ciepła z duszy

nuty się znajdą przy drodze

same

 

kiełki już są

urosną

 

i duch pod nieba poniesie

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 12 grudnia 2020
anonim