przyjdzie światło kolorowe

Irena Świerżyńska

biała kartka czysta

linie poszły gdzieś za płoty

 

nic 

 

nie -  trzyma

 

plamy białe puste

duch unosi 

płynie

 

cisza gładzi

 

ogień błyśnie

niebo czasem kolor zmienia 

 

blisko - ,, Bóg się rodzi"

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 13 grudnia 2020
anonim