Mały człowieczku zapatrzony w gwiazdy,
oddychasz marzeniem,
światem bajek,
niecierpliwej ciekawości.
Pojawiłeś się by wypełnić przeznaczenie,
dotknąć miłości,
nieść radość i pamięć, zachwycić dziadka.
W dniu twoich urodzin przytul chwilę,
zamknij oczy i
zapamiętaj życzenia:
niech wszystko co piękne ściele ci się do stóp,
niech deszcz pada z dołu
do góry,
a wiatr milknie, gdy spisz.
Bądź uśmiechnięty,
nie zazdrość nikomu – bo wszystko co ważne
– miłość –
już masz.