mówią że człowiek nie jest zwierzęciem
nie jest
może to tylko inny rodzaj głodu
poza słowami obok każdej myśli
stół z czasu na nim wino i chleb
niedotykalne
ktoś nam darował obrazy
żołądek wstaje z kolan
pokuta na kredyt buduje domy
ten ma kto ma
własność jest pierwszą potrzebą
dzielimy się
podzieleni na miliardy okruchów
odepchnij albo zagarnij
awers i rewers srebrnika