Literatura

Biegli w sztuce kamuflażu (wiersz)

Cytra

 
ostatnie muchy tej jesieni są takie dokuczliwe
zabijasz myśląc ostatnia - błąd
muchy jak komuchy są w naszym świecie
i w kułak śmiejące się sądy
 
a nasze sprawy są takie przeciętne
i naturalne
 
muchy w nosie, sądy osądy, moje palenie
- kogo to obchodzi
 
tam zamieszanie
miał być spokój jest niepokój
pod każdą sekundą
niewidzialna horda podejrzanych powiązań
jak upiory przemykają powodując przepychanki
 
kto się ocknął napina kolana
w tym slalomie obietnic i żartów cieszą się uratowani
ktoś właśnie wyjaśnia na ulicy redaktorowi z tvp
zagadkę nazwisk spowitych mgłą
 
- kogo to obchodzi
nasze sprawy są takie przeciętne
 
uśmiechajmy się
chociaż jeden uśmiech
na miarę niechęci

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 grudnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca