Literatura

wiosenna (wiersz)

Yaro

nastał czas na miłość
wczesną wiosną
zakwitły zawilce
w powietrzu pachniało
zapachem naszych ciał

 

słońce nie tak wysoko
promienie zbliżyły światy
bliżej ku sobie
byłaś przy mnie
ja przy tobie

 

dojrzewały pąki
zielone nierozłożone listki
zrywałem bazie do wazonu
uśmiechała się radośnie

 

zachwycony nie widziałem
nic prócz utęsknionych spojrzeń
długie rzęsy kręcone włosy


usta czerwone wiosenne
marzenie nie miało końca


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 15 grudnia 2020, 18:41
Baaardzo obrazowy !
przysłano: 15 grudnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca