Literatura

Było, minęło (wiersz)

Cytra

 
Kowalski nigdzie się nie wybiera
jest stary jak wysłużony kanapo-tapczan
do nocy jeszcze sporo czasu
gra telewizor i mruczy kot
 
wzdryga się gdy w pajęczej sieci
pod wieloramiennym świecznikiem
orzeł robi selfie z Wujem Samem
co knujecie mędrcy świata
monarchowie masonowie - wyłącza telewizor
 
za oknem głośne kurwa kurwa
znowu nadwrażliwi walczą z systemem
nigdy nie wygrają
 
"kurwa" - mówi
i gasi światło
 
wybiła dwunasta
Kowalski wchodzi w Nowy Rok
z debetem na koncie
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 grudnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca