w cieniu białych plam

Irena Świerżyńska

ziemia  -  niby swoja

prawda obca i zapora gorzka

 

ból i strupy w środku 

morze łez po drodze

 

bez szczeliny

sama dusza kapie

 

cisza

 

on i  ono  - nie wie nic 

 

skóra mocna cała

trzyma

 

z dołu strumień pryska

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 16 grudnia 2020
anonim