Literatura

zasznurowany (wiersz)

Yaro

skazany na porażkę
porzucony człowiek
skazany na samotność
strzały z ust podłych ludzi


każdym słowem uszczęśliwiony
każdym dniem zadowolony
każdego ranka ściągnięta maska
ludziom zasznurować usta
w smutku bez pomocnej dłoni

 

szedł naprzód
ogarniał wszystko dookoła
dom szkoła praca
służba wojskowa

 

minęło wszystko
przyjmował każdy
dzień z pokorą
nadstawiał policzek
gdy sił brakowało

 

każdym słowem uszczęśliwiony
każdym dniem zadowolony
każdego ranka ściągnięta maska
ludziom zasznurować usta
w smutku bez pomocnej dłoni

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 grudnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca