tuż za miedzą

Irena Świerżyńska

ból i ciemność

los sieroty - nikt nie czeka

dusze bliskie -  gdzieś - tyle wie 

 

szukaj - Anno

 

dziecię  zawsze chronić trzeba

gdzie - te  nieba -  w chacie

 

znasz  -  ten ból

tamto ziarno kapie 

 

tam -  za miedzą inny świat

nowa wiara śpiewa

bez tortury i zacisków ciepły

bliski - niby nasz

 

chociaż 

z duszą na ramieniu

wrócę - tam na chwilę

 

huk i pył 

wszyscy  w dół 

 

dziś

ktoś  - pokazał karty

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 18 grudnia 2020
anonim
Usunięto 1 komentarz