Abażur

Konrad Koper

Na dużą żarówkę założył kolorowy abażur,

mający wzory : księżyca, gwiazd, roślin…

Światło jest tajemnicze i zyskuje wymowę.

 

Nieraz jeszcze zmieni zasłonę.

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 18 grudnia 2020
anonim