19 grudnia

marzena

Zapłodnione kwiaty pachną mocniej

Zwijają i rozwijają podniecone powietrze

 

Chciałyby połknąć drgające owady i zniknąć

zanim ktoś zauważy że zrobiły to z miłości

 

Może dlatego żyją tak krótko.

 

Wciąż słyszysz płacz małych dzieci

kiedy rosną im skrzydła do nowego świata.

 

Może dlatego ten świat jest piękny.

 

Bo potrafimy mu wybaczyć

że zostawił nam tak mało miejsca.

 

 

 

 

marzena
marzena
Wiersz · 19 grudnia 2020
anonim