Literatura

po raz ósmy (wiersz)

Sercem Ku Wiośnie

 

po raz trzynaście, piętnaście razy; przegrała orkiestra
wolę do Krzyża krzyczała; niech zjeżdża, tym; wyjeżdża
oczyma ujrzała swojemu
won mi tu z dala, któremu w bilony balonach, a wy, krokodyla to sowie się powie;
końmi dopiła, trwa zgniła narada
ależ ustawa, co chowa w swych własnych pończochach, i ble ble w bla, biustonosz dodała
ta z druta ujrzała
ciemna, nim struna struta; poczwara powiedziała
i humor się zwalił na wioski
całym był z malin, podniósł bym, wy niosły w; Piramidy Gizach
i królik naskubał co traw nie wydawał
litości płomieniu, com tobie wystawał
a Chrobry się skupił z dna wiersza
niczemu jam sobie, co powie mu pierwsza
i kamień spadł mu z serca, z; wytrzymam
mości się właśnie wydaniem w; żula ubraniu
 
i kazań już ledwo tu słychać kilka
nikomu z myjka, i więcej już nie widać,
jedynie w Benny Hilka - sikaniem spływanie
 
co Pazur swawoli się w Reksiu, tom rosły do woli,
Czuwanie;
wokół tu stale grób było widać, i posprzątane
i piłka, o słup zahaczył, tylem mógł
i raptem lat ubywaniem
a tobie wyżej, i nadal gdzieś tkało, ciągle kłamie
 
Dawid "Dejf" Motyka

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 grudnia 2020 (historia)

Inne teksty autora

skrzydlate trzepoczą
Sercem Ku Wiośnie
zabierz mnie stąd
Sercem Ku Wiośnie
Mój
Sercem Ku Wiośnie
ciągle otulona, nie wzgardzona
Sercem Ku Wiośnie
niczym jeden rok
Sercem Ku Wiośnie
zaświecony świat
Sercem Ku Wiośnie
Miłość
Sercem Ku Wiośnie
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca