Literatura

świat kręci wałki (wiersz)

Yaro

nie tak dawno

w zgiełku miast


płonął dzień

ciemna noc pieśń neonów


upływał czas gwarno na placu

w zatłoczonych kawiarniach

zapach kawy i bitej śmietany

w czekoladzie Wandy


w ciemnych bramach płynął dzień

piwo skręty świat przeklęty

uryny nieciekawy zapach


w ciasnych brukowanych uliczkach

chłód pieścił skronie a stopy w rzymkach


nad głową niebo pod stopami piekło

kiedyś było inaczej

oddalamy się od prawdy


świat kręci wałki

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 grudnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca