Łyżwy nie będą potrzebne

Gudmundur

Nie mają  ich - i co?
sztuce powiedzą !  fajne to

 

Ciepłym gruzem  przybrały
 zbroję -  nowej formy
gdy świecące wymiękły 

 

Rekiny pieprzą morze

 

jednak - dna nie zostawiły

 

analfabetyzm powtórzyły
"s" "w" -  takie litery
wiatrem swiszczące
przez nie swoje  błędy

 

Powiedziały!
nowej wymowy  się uczymy 

 

Gudmundur
Gudmundur
Wiersz · 24 grudnia 2020
anonim