tego wieczoru Jezus się narodził
z radości choć w mniejszym gronie
tradycyjnie ucztujemy
rząd gościny nie polecał
bo "wiecie...rozumiecie"
ecie plecie - to już było
trzecia fala ma nas przekonać
do szczepionki cudów
i tu już kończy się świat dobroci
igła jak ząb nietoperza
a on wiadomo niekoszerny
na początek potrzebne są dwa ukłucia
efekt szczepienia wiele pozmienia
ten wirus to świrus - sprawi że sam poprosisz
by wszczepiono ci program antywirusowy
na rękę lub w czoło