jednoczesność

Jacek JacoM Michalski

słowa niewarte powietrza

krajobrazy są złudzeniem

mimo że wierzysz tylko w to

co widzisz

na dnie morza też jest piach

 

kiedy rozejrzysz się dokoła

ci wszyscy ludzie

są jak opowieść śniegu wczesną wiosną

zamieniają się w szarą strugę

twój wybór

przestaniesz dla nich istnieć

zanim rzeka zabierze wzrok

w tym i każdym kolejnym cyklu

 

potem ktoś wykrzyczy twoje imię

to pierwotne

zostanie wyłącznie brak uczuć

one są jak woda na młyn

którego nikt nigdy nie zbudował

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 28 grudnia 2020
anonim
  • Aktywista
    biadolenie

    · Zgłoś · 3 lata
  • marzena
    Co znaczy pierwotne imię?
    Może nie jestem Marzena, tylko Adam:))

    · Zgłoś · 3 lata
  • Jacek JacoM Michalski
    ;-) na przykład dla poniektórych, imię pierwotne to pantofelek (Paramecium caudatum) i do rozmowy z takimi nad aktywnymi mistrzami świata, trzeba używać Domestosa ;-)

    · Zgłoś · 3 lata
  • marzena
    Czyli gówniane tematy wymagają specjalnych środków :-) dziękuję, będę stosować. :))

    · Zgłoś · 3 lata