Literatura

Noc wiekuista (wiersz)

Aktywista

gwiaździsta noc wszechświata

zapada w wieczną noc  mroku

poczerwieniało widmo gwiazd

w nieskończoności złamanej

krzywizną geometrii

aż wybuchnie nowy świt

 

droga mleczna stworzona z galaktyki

kończy mityczny wątek

na rubieży czasoprzestrzeni

gdzie chwiejna trzcina pascala

wyrasta ponad naturę

i nie pojmuje sama siebie

 

https://www.youtube.com/watch?v=oxs-TZeDVZE


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 8 komentarzy
przysłano: 28 grudnia 2020 (historia)

Inne teksty autora

Dynamo Oceanu
Aktywista
Suweren
Aktywista
Na UPAdlinie
Aktywista
Lady Paranoja
Aktywista
Sentencje
Aktywista
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca